Vår historia

Liten-originallogo.gif

Misstaget som blev en succé...

Allt började i en röd liten stuga på Vindö längst ut i Stockholms skärgård januari 2000. En stor lågkonjunktur hade precis startat med bl a skyhög dollarkurs. Det hindrade inte Håkan Kjellström från att starta importföretaget Swede Traders Stockholm. Produktportföljen bestod av vintillbehör och spännade teer med hög kvalité från bl a Sri Lanka och Indien.

 

. Vindoe.jpg

På första inköpsresan i Sri Lanka fick Håkan hjälp av svenska ambassaden med en lista på möjliga leverantörer. Ett av företagen var varumärket Dilmah. De blev mycket förbryllade när Håkan klev in och sa att han skulle träffa VD:n och prata business.

 

Man kunde konstatera att ambassadens chaufför hade kört helt fel! VD:n tog sig ändå tid med den svenske entreprenören och idag, 15 år senare, har beställningarna ökat från den inledande pallen till leverans av stora kontainers varje månad. Vi har tyvärr inte lyckats hitta chauffören för att tacka honom...

Hur gick det sen?

Mycket snabbt renodlades sortimentet till att endast omfatta te. Håkan började resa land och rike runt och presentera tekoncept för Sveriges hotell- och konferensanläggningar. Det här var något nytt och annorlunda. Hur många hade tänkt på sina tegäster tidigare? Väldigt få, konstaterade han.

 

Att ensam sköta varuinköp, göra kundbesök, packa varor och ringa alla kunderna som börjat köpa te med konstiga namn - det gick inte. Hösten 2003 började Jessica som direkt skapade ordning och reda.

 

Sommaren 2004 fick det inte plats fler kartonger på lagret - som växt ända in under skrivborden! Flytten gick till Saltsjö-Boo och närmre civilisationen.

 

MINDRE-Tekomp_logo.jpg

Januari 2005 behövs ytterligare resurser i form av bl a säljkraft. Ola går in som delägare. Arbetet påbörjas med att ombilda den enskilda firman till ett aktiebolag och då var det naturligt att byta namn till ett som mer speglade verksamheten. Tekompaniet Swedetraders AB såg dagens ljus i februari 2005.

 

Augusti 2006, när de första grossisterna har börjat sälja våra produkter, måste vi se över distribution och lager. Detta flyttas till ett externt logistikföretag och kontoret flyttar till Ektorp Centrum i Nacka.

Idag - tio personer

Idag är vi tio personer och ett fantastiskt engagerat TEam där några varit med på tåget under många år. Du kan läsa mer om tegänget här. Vi är Skandinavisk generalagent för främst Dilmah och Four O'clock men du hittar även egna varumärken som lösviktskonceptet Tekompaniets Utvalda te samt Follis Tea som riktar sig mot offentlig förvaltning.

Sedan 2016 finns vi i Nacka Strand där vi sitter i fräscha lokaler i tornhuset och i en kreativ miljö. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Ja, en fantastisk resa har det varit. Och den pågår hela tiden. Får vi hjälpa även dig att servera eller sälja en godare kopp te? Kontakta oss.